Dobro dosli na nasu web prezentaciju

Zašto ulagati u zlato

Zasto ulagati u zlato ?

 

Tradicionalna upotrebna vrednost zlata, kao osnovne valute, danas se vise ne koristi.

Danasnja upotrebna vrednost zlata, ogleda se u ocuvanju vrednosti finansijskog kapitala ,kako pojedinaca ,tako i drzava.

U prevodu, zlato znaci FINANSIJSKO OSIGURANJE.

Kroz istoriju, zlato se pokazalo kao najbolja zastita i u slucaju velike inflacije i u slucaju deflacije.

(Inflacija predstavlja opsti porast cena,kao posledica toga, javlja se slabljenje vrednosti novca..

Deflacija predstavlja smanjenju emisiju novca ,kao posledica toga, javlja se jacanje vrednosti novca)

– Cena zlata u proseku ostvaruje stabilan godisnji rast.
– Zlato je najbolje osiguranje imovine od ekonomske neizvesnosti i od rizika na finansijskom trzistu.
– Zlato nije imaginarni vrednosni papir,vec je fizicki dostupno kupcu i lako je prenosivo.
– Zlato je sve trazeniji investicioni proizvod u svetu. U zadnjih godinu dana ,traznja za zlatom u Evropi je povecana vise puta.
– Zlato nikada ne moze postati bezvredno,vecno je.
– Zlatom se moze trgovati i moze se prodavati sirom sveta.
– Zlato ne podleze raznim opterecenjima ,kao ostali oblici konkretne imovine.
– Pravi je trenutak.

Ulaganje u zlato

Ulaganje u zlato je nacin ocuvanja vrednosti koji je priznat svuda u svetu.Danas se prodaja zlata u svetu, obavlja najvise u investicionom obliku. Investiranje u zlato nije investicija u pravom smislu te reci, vec polisa osiguranja od inflacije, nestanka valute i drugih ekstremnih kriza. Na zlatu se ne zaradjuje vec se ulaze u njega kao vid osiguranja investicionog portfolija, gde zlato sluzi kao hedge (zastita) rizicnim investicijama u deonice, obveznice i druge hartije od vrednosti.  

Ulaganje
u zlato

Preporucljivo je da svaki investitor ima od 20 do 30% sredstava u zlatu, ostatak u deonicama, obveznicama, nekretninama i biznisu. Nikada ne treba sav novac ulagati u samo jednu investicionu kategoriju.

Svaki rast cene zlata , iznad stope inflacije u posmatranom periodu, predstavlja dodatnu dobit ,tj.zaradu.

Rast cene zlata
predstavlja zaradu

Dugorocno gledano,zlato se pokazalo, kao izuzetno stabilan i pouzdan cuvar imovine od inflatornih udara,kojima je papirni novac posebno podlozan.Jednom uncom zlata se pre dva veka ,moglo kupiti robe ,gotovo u gram, iste vrednosti kao i danas.

Zlato
dobija na vrednosti

Zastita imovine kroz ulaganje u zlato,ogleda se kroz rast cene ovog plemenitog metala u odnosu na stopu inflacije u posmatranom periodu.

​Šta je stvarna zarada na zlatu?

​Svaki rast cene zlata , iznad stope inflacije u posmatranom periodu, predstavlja dodatnu dobit ,tj.zaradu.

Dugorocno gledano,zlato se pokazalo, kao izuzetno stabilan i pouzdan cuvar imovine od inflatornih udara,kojima je papirni novac posebno podlozan.Jednom uncom zlata se pre dva veka ,moglo kupiti robe ,gotovo u gram, iste vrednosti kao i danas.
Nasuprot tome,vrednost papirnog novca se visestruko smanjila,a u mnogim zemljama domaca valuta zbog potpunog obezvredjivanja morala je biti zamenjena novom. ( To se na primer desilo u Crnoj Gori ).
GOLD u ponudi ima najkvalitetnije i medjunarodno priznate investicione jedinice Nemacke kovnice Heraeus,koje prodaje sa odgovarajucim sertifikatima.

Svaka investiciona jedinica ima serijski broj i medjunarodni sertifikat GOOD DELIVERY koji izdaje Medjunarodna kontrolna institucija akreditovana od LBMA. Svaka investiciona jedinica je jedinsvtena i neponovljiva u celom svetu.

Pravi je trenutak za pametne odluke.

Dajemo vam primer kako je ulaganje u zlato isplativo

U vreme ekonomske i političke nestabilnosti, investitori tradicionalno pribegavaju u takozvano sigurno utočište za svoj kapital, pa u svoj investicioni portfolio uključuju plemenite metale, odnosno zlato. Preporuka investicionih savetnika je da se 5 do 10 procenata imovine drži u zlatu u vremenima stabilnih tržišta, dok sa dolaskom kriza taj procenat bi trebalo uvećavati i do čak 30% investicionog portfolija.

  • ZLATO JE NAJBOLJI ČUVAR VREDNOSTI
  • ZLATO NE GUBI NA VREDNOSTI USLED UTICAJA INFLACIJE
  • KROZ ISTORIJU ZLATO SE UVEK SMATRALO NOVCEM
  • NAJVEĆI KUPCI ZLATA NA SVETU SU CENTRALNE BANKE, ZA POTREBE ZLATNIH REZERVI