Dobro dosli na nasu web prezentaciju

USLOVI KUPOVINE

Postovani posetioci ,
U cilju implementacije pozitivne poslovne prakse , kao i u cilju sto kvalitetnije interakcije ,
odlucili smo da predstavimo koncizno znacenje termina koriscenih na nasoj internet platformi , kao i Uslove kupovine .

.

PLATFORMA

Oznacava nasu web prezentaciju , na kojoj mozete pratiti uzivo cene investicionog zlata.

CENE

Termin CENA ( CENE ) koriscen na platformi ,odnosi se na prodajne i otkupne vrednosti proizvoda .

PRODAJNA CENA

Predstavlja vrednost po kojoj kupujete odredjeni proizvod .

OTKUPNA CENA

Predstavlja vrednost po kojoj unovacavate proizvod kupljen kod nas.

PREFERENCIJALNA OTKUPNA CENA

Predstavlja povlascenu otkupnu cenu ,koja se odnosi na vrednost po kojoj uvek mozete unovciti proizvode kupljene kod nas .

STATUS DOSTUPNOSTI PROIZVODA

Predstavlja aktuelnu informaciju o tome da li se odredjeni proizvod nalazi na lageru – da li je dostupan za nabavku, kao i termin kada ga je moguce preuzeti.

TERMINSKI DOSTUPAN

Ovaj status oznacava, da se odredjeni proizvod trenutno ne nalazi na lageru , kao i da se isti moze nabaviti na odredjeni dan u buducnosti uz obaveznu fiksaciju cene za isti .

ZAGARANTOVANO UNOVCAVANJE

Sustinski znaci, da proizvode koje ste kupili kod nas,mozete unovciti u svakom trenutku. Potrebno je samo da najavite Vas zahtev i isti ce , biti odmah realizovan. Na tekucem racunu prodavca , rezervisana su znacajna finansijska sredstva , koja garantuju realizaciju Vaseg zahteva u svakom trenutku .

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UNOVCAVANJE

Za unovcavanje proizvoda manjih finansijskih vrednosti ,dovoljno je posedujete uz proizvod sertifikat , koji ste dobili prilikom kupovine,ili prilikom prijema poklona .
Za unovcavanje proizvoda vecih finansijskih vrednosti , neophodan je na uvid racun formiran prilikom kupovine proizvoda, kao i identifikacioni dokument ( licna karta ,ili pasos ) iz kog se moze utvrditi identitet prodavca.

.

FUNKCIONALNOST PROIZVODA

Podrazumeva da fabricko pakovanje u kojem se nalazi zlatna poluga nije osteceno. Ostecenje , podrazumeva da je pakovanje ,otvoreno , polomljeno , ,ili na bilo koji drugi nacin amortizovano . Unovcavanje takvih proizvoda vrsi se po SPOT ceni ( berzanska vrednost u tom momementu).

RAZLOG :

Proizvod kojem je narusena funkcionalna vrednost , zahteva ponovno uspostavljanje iste. Takav proizvod potrebno je dostaviti proizvodjacu ( izvrsiti izvoz ) , kako bi se uspostavila ivesticiona funkcionalnost proizvoda. Proizvodjac vrsi ponovno testiranje , obezbedjuje medjunarodnu sertifikaciju i ponovno pakovanje proizvoda. Navedeni proces ima svoju vrednost tj. cenu kostanja i u skladu sa tim , otkupna cena po kojoj se unovcava takav proizvod osetno je niza od vrednosti po kojoj se unovcava neostecen proizvod .

Takav proizvod moze se koristiti i kao input u stvaranju novih vrednosti ( proizvoda ) od zlata ( zlatni nakit , domaci zlatnici ).

FIKSIRANA CENA

Oznacava vrednost po kojoj ste obavili kupovinu zlata . U momentu fiksiranja cene, ista postaje NEPROMENLJIVA vrednost , kako za kupca ,tako i za prodavca , bez obzira na kasnije promene na Platformi .

USLOVI KUPOVINE

Nasim Uvazenim strankama ,
Omugucili smo da uz obaveznu FIKSACIJU cene mogu izvrsiti rezervaciju odredjenog proizvoda koji se trenutno ne nalazi na lageru.

U evropskoj poslovnoj praksi ,
Obavezujuca rezervacija za kupovinu zlata , podrazumeva avansnu uplatu u iznosu od 100 % od iznosa predracunske vrednosti.

U cilju implementacije pozitivnih poslovnih standarda ,
Doneli smo odluku , da kod nas mozete obaviti kupovinu investicionog zlata bez avansne uplate .

Jedini neophodan Uslov jeste, da obostrano postujemo sve elemente dogovorenog poslovnog odnosa.

Nepostovanje bilo kog elementa iz dogovorenog poslovnog odnosa,kao sto je ,
FIKSIRANA CENA I REZERVISANA KOLICINA od strane Vas ( Kupca ) , dovodi do nastajanja direktne poslovne stete za nas
( Prodavca ).

OBJASNJENJE :

U momentu prihvatanja Vaseg zahteva ( Rezervacija i fiksacije cene ) ,mi istovremeno vrsimo kupovinu proizvoda za Vas , po odredjenoj ceni u kovnici.
U slucaju da dodje do negativne korekcije vrednosti zlata na berzi , a Vi ne ispostujete dogovor , za nas nastupa direktna ekonomska steta , prouzrokovana Vasim zahtevom i kasnijim odustankom.

PRODAVAC je svojim poslovnim integritetom , poslovom sposobnoscu i dugogodisnjim pisustvom na trzistu izgradio nespornu reputaciju u postovanju svih ugovorenih obaveza .

U slucaju da dodje do nepostovanja ugovorenih CENA od strane Kupca , PRODAVAC ce automatski obustaviti uspostavljanje poslovnog odnosa sa takvom strankom.

Zahtevi dobijeni od takvih stranaka TRAJNO se nece razmatrati .

ZAKLJUCAK :

Iz prethodno navedenog , moze se zakljuciti ,da je za uspostavljanje poslovnog odnosa , neophodno da budu ispunjeni sledeci USLOVI :

1. Da se postuju svi elementi dogovorenog poslovnog odnosa .

2. Da Vas novac bude legalan , tj.da ne potice iz inkriminisane aktivnosti .

Kupovina zlatnih poluga od 250 grama ,500 grama i 1000 grama odvija se na sledeci nacin :

Prilikom prijema Vaseg zahteva za kupovinu , avansno uplacujete 10% od predracunske vrednosti na nas dinarski tekuci racun.
Preostali deo predracunske vrednosti , placate prilikom preuzimanja proizvoda .